SpotX
Windicator
Details
Directions
Category
Kitesurfing
Type
Glassy Flat
Level
Expert
Toilet
No
Se vejkort.
Description


Spot for den øvede kitesurfer.  Ved dette spot sejles i fralandsvind på dybt vand, og der er snævre launchforhold, vær også opmærksom på sten lige under vandoverfladen. Stenene ligger primært tæt på fynsiden, og længere ud end man tror.  Yderligere bør man holde rigtigt god afstand til det fredede område, som ligger downwind og mod Helnæssiden (øst og syd) – Se den røde markering på kortet nedenfor.  Sejl kun langs dæmningen! Du bør vente med at tage til Spot X, til du er en habil sejler hvilket medfører: kan holde højde, kender vigereglerne (der er crowded), hurtigt launcher kiten på dybt vand (så du ikke driver downwind).Den lokale bondemand lader en del af marken ligge brak til oprigning af kites (han synes det er en cool sport, når bare vi ikke generer fulglene). Launchområdet er markeret med grønt, undlad at færdes på resten af bondemandens mark.
 
Da vandet er ret stillestående, i de varmeste perioder om sommeren, kan der være lugtgener. Heraf har spottet også fået øgenavnet "Gyllen". NB: Det røde afmærkede område er fredet og må under ingen omstændigheder benyttes! Oversigtskort
 Vær opmærksom på sten - kun ved lavvande kan de ses!Tak til Rasmus KK for spotbeskrivelse og spotbilleder. Tak til Jeens for infobillede.


leaderboard for SpotX
The website uses cookies to remember your settings. Read more here